Verkkokauppa

perjantai 29. marraskuuta 2013

10 huipputerveellistä vihannesta

Löysin Iltalehden sivuilta jutun terveellisistä vihanneksista. Näistä voi kokkailla itselleen hyvää ruokaa, joka hellii kehoa. Kun listaa tarkastelee, huomaa että avainsana on "folaatti". Tarkistin ja listasin tähän kaikki GNLD:n tuotteet, joissa on tuota kyseistä vitamiinia:
- Formula IV
- Formula IV Plus
- GR2 Meal Replacement Protein Shake (suklaa tai vanilja)
- Multi
- Pro VItality +
- Vita-Squares

Tämä lista voisi jatkua vaikka kuinka pitkään että missä on mitäkin vitamiinia meidän tuotteista, mutta päätin antaa tälle postaukselle nyt folaatti-teeman. Jos sinulla on kysymyksiä tuotteista, ota meihin yhteyttä. :-) Folaatti on mm. ihmisen punasolun muodostukselle välttämätön ja sitä suositellaan myös raskautta suunnitteleville naisille, koska sen on havaittu vähentävän raskauden aikaisia komplikaatioita.

10 huipputerveellistä vihannesta

1. Pinaatti
Sisältää runsaasti folaattia ja kaliumia sekä A-, C-, E- ja K-vitamiinia. Pinaatti sopii hyvin salaatteihin ja pakastepinaatista tekee nopeasti peston vaikkapa salaatinkastikkeeksi tai ruuan sekaan.

2. Vihreät pavut
Ovat hyvä kalsiumin ja kuidun lähde sekä sisältävät B-, C-, ja K-vitamiinia. Sopii erilaisiin salaatteihin.

3. Parsakaali
Sisältää runsaasti C-vitamiinia, kalsiumia, mineraaleja ja antioksidantteja. Jutussa sanotaan että parsakaalin ravintoaineet ovat helpommin hyödynnettävissä kun vihannesta on kypsennetty.

4. Herneet
Sisältää paljon kuitua, folaattia sekä C- ja K-vitamiineja. Sopivat salaatteihin ja ruuan sekaan.

5. Avokado
Avokado sisältää hyvää, pehmeää rasvaa sekä folaattia ja kaliumia. Sopii ruokaan viipaloituna tai kuutioituna. Jos muussaat avokadon siitä saa hyvää guacamolea. Kannattaa syödä mahdollisimman pian ettei se tummu.

6. Valkoiset pavut
Sisältävät proteiinia, folaattia, rautaa ja paljon kuitua. Voidaan valmistaa hummusta, joka sopii salaattiin ja levitteeksi leivän päälle.

7. Purjo
Purjo on monikäyttöinen vihannes, joka sisältää enemmän vitamiineja ja mineraaleja kuin tavallinen keltasipuli. Suositellaan vihanneksen marinoimista esimerkiksi valkoisessa balsamiviinietikassa, jolloin se sopii hyvin salaatin sekaan.

8. Kukkakaali
Sisältää hurjasti C-vitamiinia. Vihanneksen voi keittää tai marinoida. Marinoinnin jälkeen se maistuu sellaisenaan tai salaatissa.

9. Linssit
Linsseissä on rautaa, folaattia, B6-vitamiinia sekä proteiinia ja kuitua. Suositellaan kuivattuja punaisia linssejä joita keitetään muutaman minuutin ajan. Purista sen jälkeen siivilän läpi ja sekoita öljyä, suolaa ja sitruunamehua. Tällöin se sopii salaattiin tai leivän päälle.

10. Kikherneet
Sisältävät paljon rautaa, proteiinia, kuitua sekä magnesiumia. Niitä voi paahtaa uunissa vaikkapa chilillä maustettuna. Näin saadaan itämaista makua joka sopii vaikka kalaruuan lisäkkeeksi.

Lähde: Iltalehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti