Verkkokauppa

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Lasten ravitsemus

GNLD:n Lifestyle -lehdessä puhuttiin paljon asiaa lasten ravitsemuksesta. Tiivistin tärkeimpiin kohtiin tämän monisivuisen kirjoituksen.

"Ravitsemuksellisen perustan rakentaminen lapsille"
Vankka ravitsemuksellinen perusta on tärkeä lapsille. Lapsilla ja nuorilla on kuitenkin useimmiten heikko ruokavalio, koska he eivät syö tarpeeksi hedelmiä, vihanneksia, kokojyviä sekä syövät liikaa prosessoituja ruokia, joihin on lisätty liikaa sokeria ja epäterveellisiä rasvoja. Tämä on totta kaikkialla teollistuneessa maassa.

MIKSI LAPSEN TARPEET OVAT SUUREMPIA?
Lapset kasvavat ja kehittyvät vauhdilla. He tuottavat yli miljardi uutta solua joka päivä ja tällaisen kasvun tukemiseen tarvitaan paljon ravintoaineita.

Nuoret kudokset ja elinjärjestelmät tarvitsevat energiaa sekä ravintoaineita kehittyäkseen kunnolla. Esimekiksi B12-, B6- ja C-vitamiini edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa. Muut ravintoaineet kuten kalsium edistävät solujen jakautumis- ja erikoistumisprosessia. Rauta, jodi ja sinkki edistävät normaalia kognitiivista toimintaa. Kun lapsi saa kaikki tarvittavat, aineenvaihdunta toimii mainiosti sekä jos opetat lapselle terveellisen ruuan syömisen, tapa jää varmasti aikuisuuteen asti jolloin terveellisyys on osa elämää.

MITÄ RAVINTOAINEITA LAPSET TODELLA TARVITSEVAT?
Hiilihydraatit, proteiini ja rasvat ovat tärkeitä energianlähteitä. Proteiini toimii biokemiallisena rakennuspalikkana, joka edistää lihasmassan kasvua ja luuston pysymistä normaalina. Kasvuun ja kehitykseen korkealaatuinen proteiini on tukeva ainesosa.
Terveellisiä rasvoja, joista saadaan libidejä saadaan kalaöljystä, jossa on runsaasti Omega-3-rasvahappoja. Kokojyvistä saatavia libidejä ja steroleja on oltava jokapäiväisessä ruokavaliossa.
Hiilihydraatit ovat pääasiallinen energianlähde. Lapset tarvitsevat enemmän energiaa, koska ovat aktiivisempia sekä kehittyvät ja kasvavat nopeasti. On ehdottoman tärkeää että hiilihydraatit saadaan hyvistä ja luonnollisista lähteistä kuten hedelmät, vihannekset ja kokojyvät. Valkoista jauhoa ja jalostettua sokeria tulisi rajoittaa.

SUOSITTELEMME: 

Vita-Squares: Pureskeltava vitamiini tarjoaa lapsille vitamiineja ja kivennäisasineita. Sisältää TRE-EN-EN jyvätiivistettä.

NutriShake: Ravitseva juoma, joka on täydellinen aloitus päivälle ja välipalaksi. (Makuina: suklaa, mansikka ja kahvi)

All-C: Purutabletti, joka tarjoaa C-vitamiinia.

Lähde: GNLD Lifestyle -lehti