Verkkokauppa

torstai 13. marraskuuta 2014

Miksi ns "muotidieetit" eivät toimi?

Löysin vanhasta Ilona-lehdestä jutun, jonka otsikko oli "Dieettisi ei toimi, koska...". Siinä käsitellään erilaisia laihdutus kikkoja ja muoti dieettejä joita on pilvin pimein. Yleensä nämä eivät toimi ja nyt on listattu asiat sekä syyt tiiviiseen pakettiin. Ajattelin jakaa mielenkiintoisen kirjoituksen omin sanoin tännekin. Lähde on kuitenkin lehdestä.

- Hylkäät kokonaisia ruoka-aineryhmiä
Dieetilläsi ei ole pitkäaikaista vaikutusta, jos et kytke sitä kokonaisvaltaisempaan elämänmuutokseen. Myös tärkeiden ravintoryhmien skippaaminen laihtumisen toivossa on väärä tapa. Syö monipuolisesti.

- Sosiaalinen elämäsi kärsii dieetistä
Jos painon pudottaminen perustuu pakkoon tai välttämiseen, käytetty menetelmä voi toimia lyhytaikaisesti, mutta pitkällä tähtäimellä se ei tehoa. Sosiaalinen elämä voi muuttua jonkin verran kun alat elää terveellisemmin. Kaikki riippuu siitä minkälaisia ihmisiä sinulla on ympärilläsi. Älä anna kenenkään pilata unelmaasi ja paremman olon tavoittelua. Tosi ystävät jäävät sekä kannustavat ja kateelliset houkuttelevat väärille poluille.

- Dieettisi keskittyy kurinomaisesti tiettyyn ajanjaksoon
Eli kyseessä ei tuolloin ole elämäntapamuutos. Jos painonhallinta on sidottu liian tiukkoihin sääntöihin, se ei toimi pitkään. Aloita pienin askelin elämäntapamuutos ja mene eteenpäin koko ajan parempaan.

- Dieettisi saa sinut tuntemaan olosi kurjaksi ja kelvottomaksi
Fyysinen ja henkinen paha olo sekä kokoaikainen näläntunne ovat merkkejä että tämä ei ole sinulle hyväksi. Kuuntele kehoasi, sillä silloin ruokavaliossasi on pahoja puutteita.

- Dieettisi ei tarjoa minkäänlaista joustavuutta, kun matkustat tai olet ravintolassa
Joskus on nautittava elämästä, vaikkakin painoa tiputtaessa kannattaa pitää kohtuus mielessä. Ravintolassakin voi valita herkullista, terveellistä ja hyvää ruokaa.

Laihdutusmenetelmäsi lupaa että laihdut yli kilon viikossa
Tosin jos laihdutettavaa on paljon ja ravinto muutos on hyvin suuri, se saattaa olla mahdollista. Muissa tapauksissa tahti voi olla liian kova. Painonhallinta on pitkäjänteinen homma ja varsinkin kun se tehdään oikein, kilot pysyvät poissa. Kärsivällisyyttä.

Tunteita ja mielihaluja on kaikilla, mutta niiden mukaan ei tarvitse toimia. Omasta kokemuksestani voin kertoa, että olen oppinut painonhallinnan ohella nauttimaan kohtuudella. Silloin kiloja ei tule takaisin ja elämä ei ole liian kurin alaista. Pysyvä painonpudotus ei onnistu ilman merkittäviä elämäntapamuutoksia ja vahvaa, henkilökohtaista motivaatiota. Etsi itsestäsi se mikä sinua motivoi. Kirjoita se vaikka ylös. Minua motivoi terveys ja ulkonäkö. Mikä on sinun unelmasi?

Tutustu terveelliseen, turvalliseen ja ravitsevaan Neolife painonhallinta ohjelmaan tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti