Verkkokauppa

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Voi niitä aikoja!

Löysin jutun MeNaiset lehdestä kauan sitten, jossa oli juttua eri vuosikymmenien ruokailu tottumuksista ja käsityksiä painonhallinnasta sekä terveellisestä ruokavaliosta. Olin repäissyt sivut suoraan lehdestä, joten en tiedä minkä kuun lehdessä juttu oli, mutta tässä se on tiivistettynä ja lisäsin oman kantani sekä omaa pohdintaa myös.

1950:
Kaikki alkaa siitä kuinka ei ollut ruokaa. Siksi nykyäänkin useasti kuultu: "lautanen tyhjäksi" on kuulunut lähes jokaisen äidin suusta kehotuksena lapselleen. (Tapa on jäänyt joillekin äideille nykypäiväänkin opittuna vanhemmiltaan). Itsestäkin se kuulosti hyvin tutulta. Kaikki se hössötys tulee ajasta jolloin ruokaa oli hyvin rajallisesti ja silloin kun sitä saatiin niin syötiin niin paljon kuin mahaan mahtuu! Jos olisi tuolloin joku miettinyt laihdutus juttuja, olisi saanut itsekseen jäädä miettimään. Yltäkylläisyys oli päivän sana, kunhan vaan ruokaa on koska seuraavana päivänä sitä ei välttämättä ollutkaan.

1960:
Seuraavaksi tuli ajanjakso, jossa kehotettiin ihmisiä syömään vähemmän jos kerta lihotaan. Jos halusit laihtua, piti syödä todella vähän. Oikeastihan tämäkin on todella epäterveellinen vaihtoehto, mutta onneksi vuosikymmenien kuluessa käsitykset muuttuvat radikaalisti parempaan. Huolettomalle herkuttelulle laitettiin piste tällä vuosikymmenellä. Myös alkoi voin ja margariinin taistelu, kun väiteltiin kumpi on terveellisempää.

1970:
Terveysvalistusta alettiin yleistää kaikkialla. Liikuntaa kehotettiin harrastamaan vähintään 3 kertaa viikossa ja järjestettiin massajuoksuja ja hiihtoja. Koitettiin totuttaa kansa rasvattomaan maitoon ja vähempään suolaan.

1980:
Sitten alettiin hössöttämään Light- merkistä. Uskottiin että vain niitä syömällä välttää lihomisen ja vain se on terveellistä kun siinä ei ole niin paljon rasvaa. Vaikutti siltä että pelättiin rasvaa, mutta ei ollut käsitystä siitä kuinka haitallista sokeri on. Lght-tuotteisiin lisätään sokeria, jotta maku pysyisi hyvänä  ja rasvaa on sitten otettu pois. Totuus on, että light -tuotteet on todella epäterveellisiä, mutta sitä ei vielä tähän aikaan moni hoksannut. Margariinissa alkoi olla niin vähän rasvaa että alettiin miettimään, mitä siinä sitten oikeastaan on. Maitoa juodaan paljon ja liikunnasta sen sijaan alkoi inhottavan pakko pullan sijaan tulla iloista ja reipasta. Kuntosalit tulivat tuolloin isoon suosioon ja kropan muokkaus alkoi. Sydänkuolleisuus tilastot pienenivät ja tupakkavalistus alkoi purra.

1990:
Uutuutena tuli painoindeksi! Sillä pystyi laskemaan mikä painon pitäisi olla. Rasvan käytöstä edelleen kiistellään. Ryhmäliikunta lajeihin tuli kaikkea hauskaa uutta kuten etnobicciä ja pacea. Kauppoihin tuli uusia yrttejä ja paljon terveellisiä vaihtoehtoja, jotka koettiin kalliimmaksi kuin epäterveelliset tuotteet. Pasta alkoi olla myös suosittua. Vielä tällöin uskottiin, että joillakin on varaa siihen terveellisyyteen ja köyhemmät joutuvat elämään epäterveellisesti koska muuhun ei ole varaa.

2000:
Valitettavasti kaikki terveysvalistus ei ole mennyt aivan nappiin. Pulskaan kuntoon on mennyt yhä useampi. Herkuttelu ei ollutkaan enää niin paha asia. Kokki ohjelmat ja lehdet oli täynnä kakku ohjeita. Voita alettiin käyttää kevyt margariinin sijaan ja se oli edistys askel terveellisempään. Suolaa kuitenkin alettiin valitettavasti käyttää enemmän. Hilattiin alaspäin päivittäistä suola suositusta 5 grammaan päivässä. Kehotus oli: rajoittakaa suolaa ja syökää enemmän kasviksia.

2014:
Sitten pääsimme nykyhetkeen: vaihtohetoja väitettiin olevan montakin, mutta itse olen sitä mieltä että on vain yksi terveellisin tapa pitää paino hallinnassa ilman kehon nälkiinnyttämistä. Syö 5 kertaa päivässä pieniä annoksia kerrallaan. Liikuntaa vähintään 3 kertaa viikossa, itse liikun 5 kertaa. Voit laskea paljonko tarvitset ruokaa lautaselle yksinkertaisella tavalla, mutta ei saa ahmia enempää. Isoin ongelma jonka näen on, että ihmiset syövät liikaa. Nyt on sellainen aika koittanut että ruokaa saa kaupasta ja siksi ei tarvitse niinkuin ennen vanhaan ahtaa mahaa täyteen ja ähkyyn. Syö vain se mitä tarvitset ja säästät ruuassa. Kylläisyyden tunteesta tunnistaa kohdan jossa voit lopettaa syömisen.

Ravintolisät ovat nykypäivää. Lehdessä olevassa jutussa oltiin vähän sekavissa tunnelmissa että mihin uskoa ja mitä syödä. Ruuan laatu on kuitenkin huonontunut. Ihmiset lihovat ja ovat väsyneitä. Ruuasta ei saa kaikkea mitä tarvitaan, koska sen on säilyttävä kaupassa. Hyviä ravintoaineksia on otettava siitä pois juuri siksi. Kaiken lisäksi olemme kiireisempiä kuin koskaan ennen. Emme kerkiä valmistaa ruokaa joka päivä alusta loppuun.

Sen sijaan kun lehtijutussa sanottiin että on liikaa vaihtoehtoja, olen sitä mieltä että on yksi toimiva tapa ja se toimii kaikille. Ei tarvitse miettiä mikä on oikein. Se on yksinkertaista.

Syö monipuolisesti. "Superfood" on hyvästä ja ei mitään ihme diettejä joilla nälkiinnytetään kroppa ja siksi usein lihotaan takaisin kun dietti lopetetaan. En usko mihinkään dietteihin vaan terveelliseen painonhallintaan.

Ravintolisillä on hyvä täydentää ruokavaliota, koska ruuasta et saa kaikkea mitä tarvitset. Vaikka söisit kuinka monipuolisesti, terveellisesti, liikkuisit ja valmistaisit suurimmaksi osaksi paljon itse ruokaa niin silti ollaan väsyneitä ja vakavat sairaudet ovat keskuudessamme. Se on todiste siitä kuinka paljon tarvitsemme ravinnon tueksi lisää ravintoaineita puhtaana ravintolisänä. 
Jaksat elää ja liikkua taas, kun energiaa tulee kehoon luonnollisista ravintolisistä. Luonnollisuus on tärkeää. Itse käytän vain luonnollisia ravintolisiä, en hyväksy mitään muuta. Haluan parasta laatua, koska huonommasta ei kannata maksaa. En halua edes miettiä mitä synteettinen saattaisi päivittäin käytettynä tehdä keholle ja varsinkin kun joistakin ei edes tiedä mitä ne sisältävät. Muuten se on hukkaan heitetty raha ja todennnäköisesti terveys.

GNLD Neolife ravintolisät ovat täysin puhtaita ja parasta mahdollista laatua. Minulla on kokemusta tuotteista jo yli 5 vuoden ajalta ja olen elinvoimainen ja terveempi kuin koskaan ennen.

Elämäsi suurin rikkaus on oma terveytesi! Pidä siitä huolta <3

Opas painonhallintaan
Painonhallinta tuotteet
Ravintolisät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti