Verkkokauppa

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Faktaa vai fiktiota?

Uusi GNLD:n Lifestyle -lehti tupsahti kotiin ja luin sen hetkessä kannesta kanteen. Siellä oli yksi erityisen mielenkiintoinen juttu väittämistä, jotka liittyvät painonhallintaan. En viitsi kopioida ihan kaikkia juttuja siitä, mutta laitan muutaman mielenkiintoisen kuitenkin.

Väite
Aamiainen on päivän tärkein ateria:
FAKTA!
Jos jätät aamiaisen väliin, kehosi luulee että näet nälkää. Tällöin se hidastaa aineenvaihduntaa, jotta energiaa varastoituisi. Jos haluat pitää kehosi kunnossa ja varsinkin jos haluat pitää painon hallinnassa, syö aina aamiainen. Jos on kova kiire, Neolife Shake -proteiinijuoma on todella hieno ja nopea aloitus päivälle.

Väite
"Vähärasvainen" tai "rasvaton" tarkoittaa kaloritonta: 
FIKTIOTA!
Annoksessa rasvatonta tai vähärasvaista ruokaa voi olla vähemmän kaloreita kuin annoksessa rasvaista ruokaa. Monissa jalostetuissa vähärasvaisissa tai rasvattomissa ruuissa on kuitenkin yhtä paljon kaloreita kuin saman ruuan rasvaisessa versiossa - tai jopa enemmän. Ruuissa voi olla esimerkiksi lisättyä jauhoa, suolaa, tärkkelystä tai sokeria, jotta saadaan parempi maku tai koostumus ruokaan kun rasva on poistettu. Nämä muut ainesosat kuitenkin tuovat lisää kaloreita.

Väite:
Laihdun kun syön vain yhden aterian päivässä:
FIKTIOTA!
Aterioiden väliin jättäminen hidastaa aineenvaihduntaa. Keho ennakoi ruuan puutetta ja alkaa toimia pienemmällä energiamäärällä, josta loput varastoituvat rasvaksi. Aineenvaihdunta pysyy käynnissä kun syö 5 kertaa päivässä eli aamiainen, välipala, päivällinen, välipala ja illallinen. Keho tottuu siihen että saa ruokaa säännöllisesti eikä katso tarvetta rasvan varastoitumiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti